İnstagram Hesap Kapatma

İnstagram Hesap Kapatma 
Ücretsiz video ve fotoğraf paylaşımına izin veren, çekimler için yüzlerce filtre ve kamera efektleri sunan popüler sosyal medya uygulaması instagram, uzun yıllar daha hayatımızda yerini korumaya devam edecek gibi görünüyor. Hal böyle olsa bile bazı kullanıcılar kendilerine göre haklı sebeplerden dolayı instagram hesap kapatma işlemine ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu şekilde işlem yapmak isteyenlere yardımcı olabilmek adına instagram kapatma nasıl yapılır, bundan söz edeceğiz. 


İnstagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?
İnstagram hesap kapatma
işlemini yapmanın ve hesabınızı diğer kullanıcılara görünür olmayacak hale getirmenin iki farklı yolu vardır. Bunlar; hesap dondurma ve kalıcı hesap silme işlemleridir. Hesabını kapatmak isteyenler bu iki özellikten dondurma seçeneğini tercih ederse istedikleri zaman instagram hesaplarını yeniden aktive edebilmektedir. Tıpkı kapattıkları zamanki gibi hiçbir verileri (takipçi, beğeni, takip edilenler, hesap ayarları, paylaşılan içerikler vb.) silinmeden hesaplarını kaldığı yerden kullanmaya devam edebilirler. 
Ancak kalıcı hesap silme işlemi 30 gün boyunca size süre tanımaktadır. Eğer bu süre zarfında hesabınıza hiçbir şekilde giriş yapmazsanız instagram kapatma işleminizden dolayı instagram tüm size ait verileri silecektir. Tekrar dönmek isteseniz bile artık verilerinize ulaşamazsınız. Bunun için web tarayıcınıza ‘instagram hesap silme yardımı’ yazarak instagram’ın kendi web sitesinde bulunan hesap silme linki üzerinden isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eskiden olduğu gibi bireyler kendi hesaplarından artık silme işlemi yapamamaktadır.