İnstagram Hesap Silme

İnstagram Hesap Silme
Bireyler fazla zaman harcadıklarını fark ettiklerinde, iş veya eğitim hayatları üzerine yoğunlaşmak istediklerinde, zamanla hesaplarını kullanmadıklarının farkına vardıklarında veya yeni bir hesap açmak istediklerinde instagram hesap silme işlemine gereksinim duyabilir. Bu durumda aslında iki farklı seçenek vardır;


İnstagram silme
İnstagram dondurma 


Hesap dondurma işlemi de ins silme gibi diğer kullanıcılar tarafından hesabın görünmez olmasını sağlamaktadır. Bunun güzel tarafı hesabı dondurulan kişi ileride istediği zaman yeniden hesabını aktive edebilmektedir. İnstagram silme işleminde ise şirket tarafından 30 gün süre tanınır. Bu süre zarfında birey silme işleminden vazgeçerek hesabını yeniden aktive edebilirken; süreyi tamamlayanların tüm hesap bilgileri kalıcı olarak silinir. 


İnstagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?
İnstagram silmek
isteyenler eğer bu konuda kararlılarsa işlem oldukça kısa süreli ve kolaydır. Eskiden Ayalar menüsünde bulunan Hesap menüsüne geçiş yapıldığında alt kısımlarda Hesabı Sil kısmından işlem yapılsa da yeni güncellemelerle birlikte bu özellik menüden kaldırılmıştır. 
Hesabını kalıcı olarak silmek isteyenler herhangi bir tarayıcıdan ‘instagram yardım merkezi hesabı silme’ şeklinde aratarak instagram’ın kendi web sitesinde bulunan hesap silme linkini kullanmalıdır. Burada tüm talimatlar hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Link üzerinden istenilen adımları ilerleterek hesabınızı silebilirsiniz. Eğer 30 gün içerisinde yeniden herhangi bir yerden hesabınıza giriş yaparsanız hesap silme işleminin otomatik olarak iptal edildiğini ve istediğiniz zaman yeniden hesabınızı silebileceğinizi unutmayınız.